Voorzitter

Beste carnavalvierders,

Wat gaat een jaar toch vlug. De 42ste carnaval lijkt nog maar net achter de rug en dan zijn we alweer bezig met het organiseren van de 43ste carnaval in de Pikpot. We kunnen met een positief gevoel terugkijken op het afgelopen seizoen. Ik hoop dat dat voor jullie ook geldt. We richten ons nu met frisse moed op de 43ste carnaval in de Pikpot.

Het carnavalsseizoen zijn wij op 9 november gestart met de verkoop van de oliebollen. De leden van de carnavalsvereniging zijn weer in en rond de buurt van de Pikpot langs de deuren geweest om oliebollen te verkopen. Ze waren binnen no-time uitverkocht! Het volgende evenement wat we georganiseerd hebben was de Hollandse avond op 16 november. Het optreden van feestband de Party Criminals en onze DJ Roy was geweldig. Het was voor ons als vereniging wel teleurstellend om te zien hoe de kaartverkoop dit jaar ging. Waar de kaarten voorgaande jaren als zoete broodjes over de toonbank vlogen, ging het dit keer erg stroef en moeizaam. Dat vinden wij erg jammer, want als vereniging wil je net als een voetballer blijven scoren en niet verliezen. We hopen dan ook dat jullie volgend jaar weer met z’n allen naar de Hollandse avond komen. Ondanks dat het minder druk was het niet minder gezellig en de sfeer was top!

Het 43ste carnavalsseizoen hebben wij als motto “me bluuve d’r an trokke”. Dit motto past goed in de tijd waarin we leven en wat je als vereniging ook zeker moet blijven doen. De regelgeving en de kosten worden niet minder en dan is het aan ons als vereniging om eraan te blijven trekken om je hoofd boven water te houden. Onze overheid blijft ons toch maar op kosten jagen met al hun regels. Ons 44ste jubileum staat voor de deur staat, want op 11 november 2020 bestaat C.V. de Pikpot 44 jaar en dat zullen we zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hoe? Dat zullen jullie vanzelf wel zien. Wij blijven er in ieder geval “an trokke”.

Voor het komende seizoen zijn er weer wat veranderingen in de vereniging. Eén van onze hofdames is er wegens studie en werk mee gestopt. Malou, hartelijk bedankt voor je inzet van de afgelopen 2 jaar! Voor een opvolger hebben we best even moeten zoeken, maar ook die hebben we weer gevonden. En dat is Melissa Paauwe. Ook hebben we er weer twee nieuwe reserveleden bij en dat zijn Ben de Winter en Joost Boonman. Ik heet dan ook Melissa, Ben en Joost van harte welkom in de vereniging. Onze Raad van 11 heeft er ook een nieuw lid bij en dat is Wesley de Jonge die eerst reserve was. Wesley, ik wens je ook een mooie tijd als Raad van 11 lid toe. Ook wil ik onze Hans nog bedanken voor het invallen het afgelopen jaar. We zijn van het jaar ook weer verrijkt met een nieuwe jeugdprins, jeugdprinses en jeugdnar. Ruben, Roos en Jesse, van harte welkom in de vereniging en ik wens jullie een leuk carnavalsseizoen toe!

Staan jullie er weleens bij stil hoeveel werk er in het bouwen van een carnavalswagen zit? Fantastisch om te zien dat sommige bouwgroepen het al vele jaren voor elkaar krijgen er ieder jaar weer wat moois van te maken. Daar heb ik veel waardering voor, want zonder bouw- en loopgroepen zouden we geen mooie optocht hebben in de Pikpot. Ik kijk dan ook alweer uit naar de optocht dit jaar. En hoop dat we veel deelnemers zullen hebben.

Tot slot wil ik Nico, Ineke, alle vrijwilligers, sponsors en iedereen die zich op wat voor manier dan ook inzet voor de carnaval hartelijk bedanken. Zonder jullie zou er geen carnaval gevierd kunnen worden in de Pikpot. Heel graag tot ziens bij de carnaval!

Alaaf!
De voorzitter, Jeroen van Sabben