Uitslag Optocht 2023

Uitslag Grote Wagen 2023
Plaats Bouwgroep Punten
1 De Twufelaers 399
2 De Doeboerderie 396
3 De Rampestampers 388
4 De Ofdwalers 379
5 De Heriemakers 328 (JEUGDPRIJS)
Uitslag Kleine Wagen 2023
Plaats Bouwgroep Punten
1 De Puut’n 395
2 De Drûûloren 359
3 Meisjes van Plezier 355
4 De Rouwdouwers 350
5 De Bende van Elende 342
6 Lucht Spul 274
Uitslag Grote Loopgroepen 2023
Plaats Bouwgroep Punten
1 Oans 341
2 De Plakkers 340
3 Golden Girls 333
4 Rupjes Nooit Genoeg 329
Uitslag Kleine Loopgroepen 2023
Plaats Bouwgroep Punten
1 De Fluutjes 381
2 Mevr. Wan en Mevr. de Laars 248
3 De Snotkokers 247
4 De Hrieljes 243
5 De Brave Misjes 235

Carnaval 2021…

Beste bouwgroepen, vrijwilligers en carnavalsliefhebbers,

Het zal jullie allemaal niet ontgaan zijn. De wereld rondom ons heen staat in het teken van Corona en de daarbij behorende maatregelen. Hierdoor is de 1,5 meter samenleving een begrip en staan alle evenementen voor komende maanden op losse schroeven.

Wij als carnavalsvereniging hebben afgelopen maanden nagedacht over of en hoe wij carnaval 2021 zouden kunnen en mogen organiseren. Afgelopen week hebben wij (en onze zusterverenigingen) overleg gehad op het gemeentehuis en hebben gezamenlijk met Burgemeester en de Veiligheid regio besloten dat het niet verantwoord is om binnen de geldende Corona richtlijnen een optocht te kunnen houden waarin dit veilig is voor zowel deelnemers alsmede de bezoekers. Het is dan ook met pijn in ons hart dat wij formeel besloten hebben om dit jaar geen optocht te zullen organiseren in de Pikpot.

In december zitten wij nogmaals met Burgemeester en Veiligheid regio samen om dan te kijken wat er alsnog voor mogelijkheden zijn om carnavalsactiviteiten te organiseren welke passend zijn binnen de dan geldende Corona maatregelen.

We hopen op jullie begrip voor deze moeilijke beslissing maar zien jullie allemaal graag onder betere omstandigheden in de Pikpot bij een eerstvolgende optocht.

Met carnavaleske groet,

Carnavalsvereniging de Pikpotters

Optocht definitief afgelast…

Zoals jullie gisteren in de persconferentie hebben kunnen horen, zijn de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) aangescherpt. Tot 1 juni is het niet toegestaan om evenementen te organiseren.

Wij hadden plannen om in mei alsnog de optocht te rijden. Door de nieuwe maatregelen kan ook dat dus helaas niet doorgaan.
Daarom hebben wij besloten om er voor dit seizoen een punt achter te zetten!

We hopen dat er spoedig betere tijden aanbreken.
Wij gaan ons nu richten op ons 44 jarig jubileum en hopen dat jullie allen dit in goede gezondheid met ons mee zullen vieren.

Voor nu, blijf thuis, blijf gezond, en tot in De Pikpot!

Weer nieuwe datum optocht…

Soms denk je dat alles voor elkaar is, maar komt er toch een kink in de kabel… Gelukkig bluuve me d’r an trokke!

In de week na Carnaval bleken er bezwaren te zijn tegen het rijden van de optocht op zaterdag 11 april (Stille Zaterdag). Er is daarop besloten om alsnog naar andere opties te kijken. Na overleg met de betrokken partijen zal de optocht nu worden gereden op zaterdag 28 maart!